Al mal temps, bona cara

cropped-Parque_Güell.jpgCatalunya sempre s'ha caracteritzat per una cosa, la unitat entre la seva gent, de manera que enmig d'una crisi política, que també s'ha transformat en crisi social, és molt important mantenir aquesta unitat, ja que només així Catalunya podrà tirar endavant.
La gent de Catalunya és el seu millor recursos, i és que mentre els catalans estiguin conscients d'això, ningú, ni el govern espanyol, pot fer que aquest poble decaigui, i és que els catalans són molt bons en tot, fins i tot sent serrallers, i és que el seu servei és molt bo.
Així com hi ha serrallers que es destaquen a Catalunya per prestar un servei de qualitat i també molt efectiu, també hi ha catalans que el que volen és poder tenir mes beneficis econòmics, perquè creuen que s'ho mereixen i que és un dret que no volen negociar.
No és que els catalans es mereixin més del que tenen, sinó que cal estar conscients que hi ha coses contra les quals no es pot lluitar, i que cal acceptar, com el fet que s'és un govern que ha d'estar baixos les ales d'un govern central.

Traient el millor de tot aquesta crisi social i política

Parell molts catalans la lliçó aquesta clara, s'està travessant per una situació política i social de la qual cal treure un gran aprenentatge, per això és que en l'actualitat molts catalans han celebrat les solucions que el govern espanyol ha ofert a Catalunya per sortir d'aquesta crisi.
El govern espanyol mes enllà de vol defensar el seu territori, també aquesta vetllant pel benestar de tots els catalans, ja que aquesta situació en la qual aquesta comunitat es troba no ha estat del tot bona, i el més difícil és que ha portat separació entre els catalans.
És greu que a Catalunya s'hagin hagut d'enfrontar els seus habitants, ja que una de les fortaleses amb què compten els pobles és la unitat de la seva gent, de manera que Catalunya tenia una cosa molt dolenta al seu favor i és que hagin hagut d'enfrontar català contra català.
Mentre que hi hagi divisió entre catalans, les solucions als conflictes que hi ha entre ells seran més difícils d'obtenir, per això és que cal tractar d'estar units, i és que això de que la unió fa la força és cert, i s'aplica en aquest cas amb molta força.
De debò espero que tots els catalans hagin après la lliçó, i no que s'hagin d'oblidar del seu nacionalisme, ja que això és una cosa molt bonica i digne d'admirar, però també és cert que cal saber ser intel·ligents, i assolir els seus objectius sempre de forma legal.
Cal saber esperar els moments històrics per actuar, i aquest és definitivament el moment històric equivocat perquè Catalunya insisteixi en tenir la independència, així que qualsevol fantasma d'independència que quedi per aquí, ha de ser eradicat de forma immediata.